Indiase zoete aardappelsoep met gegrilde garnaal en koriander
25 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een soeppan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut.
- Schep de zoete aardappelblokjes erdoor. Voeg de bouillontabletten met 1 liter water toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Roer de laatste lepel currypasta los met de resterende olijfolie. Schep de garnalen erdoor.
- Verhit de grillpan. Bak de garnalen in de grillpan (of gril ze op de hete barbecue) in 6 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
- Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in kleine kommetjes of glaasjes. Hang aan elk kommetje 1 of 2 gegrilde garnalen. Garneer de soep met de koriander en serveer met het naanbrood.
Tip: Voor de vegetarische gasten kun je de garnalen vervangen door een spiesje met gemarineerde sojablokjes.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 395 kcal
- 23 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 35 g koolhydraten
- 10 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen